Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpír naplók

 

A 3. évadról

vampired.org/  2011.07.02. 18:47

 

A harmadik évad lehetőséget nyit arra, hogy többet tudjunk meg Klausról és az Ős családról, miközben végre megismerjük motivációit, amiért maga mellett akarja tartani Stefant. Miközben Stefan egyre jobban belemerül a sötét oldalba, Damon és Elena a köztük lévő, egyre erősödő kapcsolat miatt érzett bűntudat ellen harcol, és együtt próbálják visszahozni Stefant a végletekből.
Jeremy múltjából visszatérő szellemek fontos üzenetet szeretnének átadni a fiúnak, nem is beszélve arról, hogy milyen hatással vannak a szellemek Bonnie-val való kapcsolatára.
És ahogy Caroline és Tyler közelebb kerülnek egymáshoz, a családjaik között harc robban ki.

   

 

2.évad letöltések és ismertetők

http://thevampirediarieshun.blogspot.com  2011.06.28. 19:30

 

 

The.Vampire.Diaries.S02E01.HDTV.Xvid-LOL
Tartalom:
Ugyanott folytatódik a történet, ahol véget ért az első évad: Elena hazamegy, s a vérben fekvő John bácsi és a túladagolt Jeremy látványa fogadja. A kórházban eközben Forbes seriff várja, mi történt lányával, s Damon, Matt valamint Bonnie vigasztalja őt. Damon miután beszél Elenanak az estéről, s rájön, hogy nem a lányt csókolta meg, ő lesz az első, aki rádöbben Katherine visszatértére. Stefan és Damon pedig kénytelen kitalálni, miért tért vissza Pierce a városba, hogy szeretteiket képesek legyenek megvédeni. Tyler apja halála miatt van lesújtva, ám némi vigaszt nyújt neki Mason Lockwood, a nagybácsi, aki most visszajött a városba.

 

 

 

Néhány idézet

http://book-world.freeblog.hu/  2011.06.28. 19:25

 

"Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Azt hittem, elég lesz mosolyognom meg bólogatnom, úgy csinálnom, mintha minden rendben lenne. Volt egy tervem. Meg akartam változni, új életet kezdeni, a múlt nélkül, a fájdalom nélkül, valaki igazival. De ez nem olyan könnyű. A rossz dolgok veled maradnak. Követnek. Nem tudsz megszökni előlük, bármennyire is szeretnél. Csak azt teheted, hogy felkészülsz a jóra, hogy amikor az megtalál, megragadod, mert szükséged van rá. Szükségem van rá."

"A szerelem fáj. Néha úgy érzed, mintha ez lenne a legjobb dolog a világon. Biztonságban érzed magad tőle. Elfelejtet veled mindent, mintha újrakezdenél mindent. De a szerelemtől érezheted úgy, mintha nem tudnád magad irányítani. Félhetsz. Mintha addig enne téged, amíg semmi nem marad belőled. A szerelem tényleg szívás."

"Ha elveszítünk valakit, az maradandó. Figyelmeztet minket, mennyire fájdalmas."

"És még most sem akarsz engem a közeledben. Mi a baj veled, Stefan Salvatore, hogy így kell élned? Hogy falat kell építened magad köré, hogy kívül tartsd az embereket? Hogy senkiben sem tudsz megbízni? Mi a baj veled?"

"Tudod, mit jelent a Stefan név, Elena? Megváltást, megmentést. Így neveznek és Szent Stefan után, aki az első keresztény mártír volt. És én a pokolba átkozom a bátyámat."

"Nem utállak, sosem utáltalak. De... emlékeztetsz valakire."

"Már az elején mondtam Stefannak, hogy önzőség nem osztozni rajtad. A testvérek megosztoznak a dolgokon, tudod."

   

 

Magyarhangok

vampiresork.gportal.hu  2011.06.28. 19:21

 

Nina Dobrev - Elena Gilbert - Németh Borbála
Paul Wesley - Stefan Salvatore - Varga Gábor
Ian Somerhalder - Damon Salvatore - Szabó Máté
Katerina Graham - Bonnie Bennett - Vadász Bea
Steven R. McQeen Jeremy Gilbert - Szvetlov Balázs
Chris William Martin - Zach Salvatore - Viczián Ottó
Michael Trevino - Tyler Lockwood - Előd Botond
Kayla Ewell Vicki Donovan - Peller Anna
Candice Accola - Caroline Forbes - Molnár Ilona
Sara Canning Jenna Summers - Kisfalvi Krisztina

   

 

Az írónőröl

twilightfanok.lapunk.hu  2011.06.28. 19:16

 

Születési név: Lisa Jane Smith
Becenév: Jane
Születési idő: 1965. szeptember 04.
Foglalkozás: Író
Csillagjegy: Szűz

Lisa Jane Smith a NY Times Bestselling írója a Vámpírnaplók és Night World könyvsorozatoknak. Nemrég egy másik műve, a Dark Visions debütált elsőként a listán. Több, mint kéttucat fiataloknak szóló könyvet írt már, mindegyik könyve írását nagyon élvezte.California öbölközeli részén él, de szívesebben tölti napjait lakókocsijában a "Point Reyes Nemzeti Park" közelében, rengeteg növény és állat társaságában. Szeret a nemzeti parkban sétálni a tenger mentén, és szeret kirándulni. Egyszer kirándulás közben egy barátja társaságában meglátott egy hófehér szarvast, mely közel egy kilométeren át engedte magát követni... Szeret gyűjtögetni: különböző országokból származó, vagy érdekes formájú kis díszdobozokat, 19.századi (és korábbi) gyerek-irodalmat, és misztérikus könyveket sötét energiákról és hasonlókról szívesen megtart és gyűjt. Erősen optimista, tagja a "velociraptor-sisterhood" nevű kis gyülekezetnek, ahol írnak és megtárgyalnak erős női karaktereket tartalmazó könyveket, és körbeutazta Európát és a Távol-Keletet.

 

Verbéna

twilightfanok.lapunk.hu  2011.06.28. 19:15

 

A titokzatos vasfű ókori története

A vasfű valóban is a vámpírok ellen használt méreg lehetett, vagy csak a sorozat épül erre? Nos, régen valóban a vámpírok ellen használták ezt a növényt.
 A vasfű vagy verbéna, népies nevén acélfű, Észak- és Dél-Amerikában egyaránt eléggé elterjedt növény, de még itt Európában is fellelhető. A népi gyógyászat a vasfüvet természet- és emberfeletti célokra használta. A népi legenda szerint Jézus sebeit is vasfűvel kezelték, miután levették őt a keresztről. Még az ókori rómaiak is hittek a növény természetfeletti erejében, otthonaik és templomaik higiénikussá tételéhez használták. Az ókori kelta papok (druidák) is szent növénynek hitték. Ezek szerint a vasfű olyan növénynek számított, melyet több nép is természetfeletti ereje miatt ismert és használt.
 Visszatérve a vámpírokhoz, a legenda szerint a vasfű megvéd a vámpíroktól. Ezt többféleképpen is használták, gyógyteába keverve vagy egyszerűen, ha az ember magánál tartja vagy vasfű-kivonatból készült olajat tesz a fürdővízbe. Ugyanakkor varázslathoz is használták, mint a nyaklánccal a Vámpírnaplókban. Nemcsak a vérszívók távoltartásához használták, hanem arra is, hogy kiverjék őket az ember fejéből, pont mint ahogy a sorozatban is.

   

 

1.évad letöltés és ismertető

twilightfanok.lapunk.hu  2011.06.28. 19:13

 

1. rész - Hazatérés
Formátum: avi
Szinkron: magyar
Felirat: nincs
Méret: 279.31 MB

Letöltés
Zeneletöltés

Stefan, a vámpír visszatér gyermekkora színhelyére, Mystic Falls városába, ahol a helyi iskolában próbál új életet kezdeni. Megismerkedik Elenával, aki régi szerelmére emlékezteti. Időközben különös támadások történnek a város környékén, annak ellenére, hogy ő maga megfogadta, többé nem iszik emberi vért. A gyilkosságok hátterében bátyja, Damon áll, aki szintén hazakeveredik, és rossz szemmel nézi, hogy öccse megtagadja származását, és emberi életet folytat.

 

Szereplők

http://mooviiee.mindenkilapja.hu  2011.06.28. 19:10

 

 

Szereplők:

Nina Dobrev - Elena Gilbert/Katherine
Paul Wesley - Stefan Salvatore
Ian Somerhalder - Damon Salvatore
Steven R. McQueen - Jeremy Gilbert
Katerina Graham - Bonnie Bennett
Candice Accola - Caroline Forbes
Zach Roerig - Matt Donovan
Michael Trevino - Tyler Lockwood
Sara Canning - Jenna Sommers
Matthew Davis - Alaric Saltzman
Kayla Ewell - Vicki Donovan

   

 

Történet

twilightfanok.lapunk.hu  2011.06.28. 18:58

 

Sorozat indulása: 2009

Műfaja: misztikus, romantikus, fantasy

Történet:

Elena Gilbert egy 17 éves fiatal és gyönyörű lány, akinek a szülei egy tragikus autóbalesetben vesztették életüket, egyedül maradt öccsével Jeremy-vel. Elena a baleset után el szeretne rejtőzni az egész világ elől. Próbál ugyanúgy élni mint azelőtt és szeretné elrejteni hogy mennyire megviselte a tragédia. De nem csak ő az egyedüli akit nyomaszt szülei elvesztése. Jeremy folytonos drogügyei megnehezítik nagynénje életét, aki gondját viseli a két tininek. 
 A tanév hamarosan kezdetét veszi, és egy új diák tűnik fel az iskolában. De Stefan Salvatore nem egy átlagos diák, vámpírként figyelnie kell arra hogy az Elenával való találkozás ne forduljon rosszra. Meg kell óvnia a lányt saját magától és még a bátyjától is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Petőfi Sándor utca 12

(Péter Pál, 2012.03.15 13:42)

Tul halvány nemtudom elolvasni.